Erasmus Öğrenci Staj Hareketliliği, diğer adıyla “Yerleştirme”, bir yararlanıcının başka bir katılımcı ülkede ortak bir işletme veya organizasyon bünyesinde mesleki eğitim alma ve/veya çalışma deneyimi kazanma sürecidir. Önlisans ve lisans programlarında öğrenim gören öğrenciler Erasmus Staj Hareketliliği Programından faydalanabilirler.
Yerleştirme Süreleri
Erasmus Öğrenci Staj Hareketliliği kapsamında yerleştirilecek olan öğrencilerin en az 2 ay, en fazla 12 ay süreyle staj yapma hakları bulunmaktadır.Kısa dönem yüksek mesleki öğrenim programları (önlisans) için bu süre en az 2 hafta olabilir.
Ev Sahibi Kuruluşlar Kimler Olmalıdır?
Yerleştirme faaliyeti aşağıda belirtilen kuruluşlarla gerçekleştirilebilir.
- İşletmeler
- Eğitim Merkezleri
- Araştırma Merkezleri
- Diğer Kuruluşlar
Yerleştirme faaliyeti aşağıda belirtilen kuruluşlarla gerçekleştirilemez:
- Avrupa Birliği Kurumları ve AB Ajansları
- AB programını yürüten ve bu kapsamda hibe alan kuruluşlar
- Misafir olunan ülkedeki ulusal diplomatik temsilciliklerimiz
Başvuru,Seçim ve İlan Süreci
Öğrenciler, staj yapmak istedikleri kurumlarla kendileri doğrudan iletişime geçip staj onaylarını aldıktan sonra Uluslararası İlişkiler Ofisine ilan edilen tarihler arasında başvurularını yaparlar.
Yapılan başvurular, Rektörlük Makamı’nın görevlendirmesiyle kurulan bir komisyon tarafından değerlendirilerek sonuçlar ilan edilir.
Seçim Kriterleri:
Staj seçimlerinde %50 GPA, %50 yabancı dildir.
Başvuru yapmak isteyen öğrenciler, 4.00 üzerinden en az 2.20 Genel Not Ortalamasına sahip olmalıdır.
Maddi Destek
Öğrenciler program dahilinde yurtdışında kaldıkları süre için Avrupa Komisyonu’ndan mali destek alma şansına sahip olurlar. Öğrencilere verilecek olan aylik hibenin miktarı her sene Ulusal Ajans tarafından belirlenerek Uygulama El Kitabı’nda ilan edilir.
Verilen mali destek geri istenmeyecek olup, öğrencilerin bütün masraflarını karşılamak amaçlanmamakta, yalnızca hareketlilikten kaynaklanan ek masraflara yardımcı olmak istenmektedir.
Erasmus’a olan talebin katlanarak artması, Ulusal Ajans tarafından dağıtılan hibenin miktarında kesintilere yol açabilmekte ve kurumların her yıl talep ettikleri miktarda hibe alamama olasılıkları doğmaktadır. Böyle bir durumda Ulusal Ajans’ın yaptığı ek hibe çağrısına cevap verilir. Ek hibenin de tahsis edilememesi durumunda, seçilmiş olan öğrenciler isterlerse “hibesiz” olarak staj faaliyetinden yararlanabilirler.
Seçildikten sonra
Öğrenciler seçildikten sonra, hem İEÜ hem de Staj yapacakları kurum tarafından onaylanması gereken Eğitim Anlaşması ve Kalite Taahüdü belgesini hazırlayarak gerekli imzaları tamamladıktan sonra Uluslararası İlişkiler Ofisi’ne teslim ederler.
Staj Hareketliliği programından hibeli olarak yararlanacak olan öğrenciler Euro hesap numarası bilgilerini ofisimize dilekçe aracılığıyla iletirler ve bu bilgilere göre kendileriyle hibe sözleşmesi imzalanır.
Hibe sözleşmesinin imzalanmasını takiben öğrencilerin alacakları toplam hibe tutarının %70′lik kısmı belirtilen Euro hesap numaralarına aktarılır.
Üniversitemizde staj yapmak isteyen yabancı öğrenciler, taslak iş planlarını sunarak Uluslararası İlişkiler Ofisi’ne başvurmalıdır.

Uluslararası İlişkiler Ofisi
Erasmus Öğrenci Staj Hareketliliği
HABER |TÜM HABERLER

‘Yerli Amazon’a uluslararası ödül
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) mezunu Esra ve Melis Sarıhan, baskasindarama.com adlı e-ticaret girişimiyle üst üste 3’üncü kez uluslararası ödüle layık görüldü.

İzmir Ekonomili akademisyenler Belçika yolcusu
Avrupa Birliği’nin (AB), son dönemde ülkeler arasında artan öğrenci değişimini göz önünde bulundurarak ‘uluslararası öğretmen’ yetişmesi amacıyla başlattığı eğitim programına, İzmir Ekonomi

Çocukluk hayali Avusturya’ya ulaştırdı
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Biyomühendislik Yüksek Lisans Programı’ndan bu yıl mezun olan Bensu Günay (27), araştırma görevlisi olarak Avusturya’daki Graz Üniversitesi’ne kabul

Orta Doğu’nun en başarılı 10 kadınından biri oldu
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Bilgisayar Mühendisliği Bölümü mezunu Melda Akın, dünyaca ünlü Forbes şirketi tarafından Orta Doğu’nun teknoloji alanındaki en başarılı 10

İzmir Ekonomili profesör ‘dünya listesi’nde
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Fizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Abbas Kenan Çiftçi, eğitim kurumlarındaki bilimsel çalışmalar üzerine uluslararası alanda araştırmalar yapan ‘AD

Dünyadaki 7 kişi arasına girdi
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Genetik ve Biyomühendislik Bölümü’nden bu yıl mezun olan Arda Kıpçak, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki (ABD) dünyaca ünlü Virginia Üniversitesi’ne

İzmir Ekonomi’ye ‘Avrupa’ akreditasyonu
Her yıl, farklı ülkelerden yaklaşık 100 öğrenciyi misafir ederek birçok kültüre ev sahipliği yapan İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ), Avrupa Komisyonu tarafından 7

İzmirli akademisyenin ‘Kervansaray’ projesine Amerika bursu
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Güzden Varinlioğlu, İpek Yolu gibi dünya üzerindeki tarihi kent bağlarını, kervansaraylar aracılığıyla