İzmir Ekonomi'de 'İtalyan' Lezzet Karnavalı
Eğitmen şef Gökçe Dikmen’in yönetiminde, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 4’üncü sınıf öğrencilerinin eşlik ettiği etkinlikte; İtalyan şef Carlo Alberto d’Audino, ‘Akdeniz Diyeti ve Mutfakta Köklere Dönüş: Sağlık ve Gelenek’ temasıyla hazırladığı birbirinden güzel İtalyan yemekleriyle lezzet tutkunlarına unutulmaz bir gün yaşattı. Tam bir lezzet şöleninin yaşandığı etkinliğe; İEÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Hakan Abacıoğlu, İzmir İtalya Konsolosu Daniele Bianchi ve akademisyenler katıldı. Yemek öncesinde Rektör Abacıoğlu ve Konsolos Daniele Bianchi, İtalyan Şef Carlo Alberto d’Audino’yu mutfakta ziyaret ederek kısa bir sohbet gerçekleştirdi.
KÜLTÜREL BAĞI VAR
Türkiye ve İtalya’nın, Akdeniz havzasının iki dost ülkesi olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Abacıoğlu, “İki ülke, birbirine hem kültürel hem de tarihi olarak derin bağlarla bağlı. Aynı iklimin iki ülkesi olması, Türkiye ve İtalya’yı birçok noktada benzer yapıyor. Yemek kültürleri ve damak tatları, iki ülkede de büyük benzerlikler taşırken, ülkemizde İtalyan lezzetleri çok sevilip büyük ilgi görüyor. Bu açıdan, İtalyan Şef Carlo Alberto d’Audino’yu üniversitemizde konuk etmekten büyük mutluluk duyduk” ifadelerini kullandı.
HABERTÜM HABERLER
Kendini Korumak için Başladı, Şampiyon Oldu
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) öğrencisi Hatice Pınar Yiğitalp, ailesinin ‘kendini korumayı öğrenir’ düşüncesiyle henüz 7 yaşında başlattığı tekvandoda milli takıma ...